Loving Vincent

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu yazıyı yazmakta biraz geç kaldık ama yine değinmeden geçmek istemedim. Kendisi farklı bir türde film çünkü. Loving Vincent, Van Gogh’un ilgi çekici hayat hikayesini anlatıyor ve bu film ressamın tablolarını bir araya getirerek hazırlandı. Filmde yer alan 65.000 karenin her biri Polonya ve Yunanistan’da yer alan stüdyoyu ziyaret eden 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından hazırlandı. Anlayacağınız büyük emek var. Sonuçta ortaya çok farklı bir çalışma çıkmış.

Filmin konusu daha öncede bahsettiğimiz gibi Van Gogh’un talihsiz hayat hikayesi ile gizemli ölümü… Loving Vincent, Van Gogh’un 17 yaşındayken tablosunu yapmış olduğu Armand Roulin üzerinden ilerliyor.

Van Gogh’un ölüm haberi, eskiden yaşadığı Arles kasabasına ulaşır. Van Gogh’un yakın arkadaşı ve aynı zamanda emektar bir postacının oğlu olan Armand, Van Gogh’un ağabeyi Theo’ya taziye mektubu götürmeye karar verir. Paris’e vardığında Theo’nun da kardeşinin ardından vefat ettiğini öğrenir ve bunun üzerine mektubu verebileceği bir akraba aramaya başlar. Bu yolculukta ünlü ressamın son günlerini ve ölümünün esrarı aydınlatılmaya çalışılmaktadır.

Film ilk gösterimini 2017 Annecy Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve 30. Avrupa Film Ödülleri’nde “En İyi Animasyon Film” ödülüne layık görüldü. Film ülkemizde “Vincent’ten Sevgilerleismi ile 29 aralık 2017 yılında vizyona girmişti. 5 milyon euro bütçeli film ülkemizde yaklaşık 29bin kişi tarafından izlenmiş. Eğer izleme şansı bulamadıysanız mutlaka dvd’sisni edinip izlemelisiniz bizce… 🙂

 

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.