Krav Maga Nedir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krav Maga, İsrail de 1940’lı yıllarda “IMI LICHTENFELD” (1910-1998) tarafından farklı branşların ve tekniklerin birleştirilmesi ile ortaya çıkartılmış bir yakın savunma sistemidir.

Krav Maga Eğitimi

Krav maga eğitimi, İsrail savunma birlikleri tarafından üretilen ve eğitimi verilen bir sistemdir. Köklü bir sisteme sahip olan Krav maga eğitimi aynı zamanda son derece modern bir sisteme sahiptir. Eğitimini alan kişiler kendini savunmayı, saldırılara karşı nasıl dönütler vermesi gerektiğini öğrenmektedir.

Asıl ismi Israel Defense Force olan Krav maga eğitiminin IDF olarak kısaltıldığı bilinmektedir. Bugün yalnızca İsrail’de değil dünyanın pek çok noktasında düzenli şekilde eğitimi verilen sanatlardan biri haline gelmiştir. Temeli ordu eğitiminden doğan bir sistemin bugün binlerce kişi tarafından merak edilip öğrenildiği de dikkat çekmektedir.

Krav Maga Eğitiminin İçeriği

Krav maga eğitimi bir sistematik düzene dâhildir. Bu düzen içinde kişinin kendini savunabilmesi için birkaç spor dalının karmasını aldığı bilinmektedir. Eğitimin içinde aikido, karate, boks, judo ve ju jitsu teknikleri bir arada verilmektedir. Her birinin kilit noktaları bir araya getirilerek Krav maga eğitimi tamamlanmaktadır.

Alınan eğitimin temel amacı saldırı değil savunmadır. Bu bakımdan kişinin bazı basit ancak hayat kurtaran yöntemleri bilmesi sağlanmaktadır. Bu yöntemlerden birkaçı boyun kilitleme, el tutuşları ya da boğma sarılışıdır. Bu hareketleri sırasıyla yapmak gerekmez. Aksine hızlı şekilde gelen saldırıyı anında bertaraf etme amacıyla hareket edilmektedir.

Krav Maga Eğitimi Nasıl Alınır?

Krav maga eğitimini bu konuda profesyonel olan isimlerden almanız gerekmektedir. İşi bilen ve teknikleri iyi analiz eden eğiticiler her zaman daha kolay öğretmektedir. Bunun yanında her savunma sanatında olduğu gibi Krav magada da belli ekipmanlar ve kıyafet düzeni bulunmaktadır.

Kişinin tırmanma araçları, ağız koruyucusu ve boks eldivenine ihtiyacı olmaktadır. Bununla beraber kişinin aldığı eğitime bağlı olarak belli kuşaklara sahip olduğu da gözden kaçmamaktadır. Başlangıçta beyaz daha sonra sarı, turuncu, yeşil, mavi, kahverengi ve en son olarak da siyah kuşak teslim edilmektedir. Bu da eğitimin tamamlanması anlamına gelmektedir.

Krav Maga Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Krav maga eğitimi almak isteyen kişiler, kişisel olarak uyguladıklarını akıllarında bulundurmalılar. Kişinin kendi gelişimine ve isteğine bağlı olarak eğitim verilmektedir. Dolayısıyla alınan eğitim süreci de farklılık göstermektedir. Kimi eğitimler birkaç ay sürerken kimileri yıllarca sürmektedir. Ayrıca alınacak olan kuşak hedefine bağlı olarak da eğitim sürecinde farklılıklar olabilmektedir.

Siyah kuşağa ulaşmak isteyen kişilerin eğitimi diğerlerinden çok daha uzun sürmektedir.

Krav Maga Eğitiminde Belge Alınır mı?

Krav maga eğitimi alan bir birey her şeyden önce ihtiyacı olan savunma yetkisini almış demektir. Kendini savunmayı öğrenmiş ve ilerleme kaydetmiş anlamına gelmektedir. Bununla beraber kişinin bildiklerini belgelemesi daha sonra muhakkak işine yarayacaktır.

Sahip olunacak olan Krav maga belgesi, İsrail’de bulunan Krav Maga Federasyonu tarafından teslim edilmektedir. Her bireyin belgesi kendine özeldir. Bu savunma sanatını bildiğini ifade eden belgelerdir.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.