Kıbrıs’ın Başkentinde Tatil Yapmaya Ne Dersiniz?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yaz tatiline çıkamayanlar, henüz yıllık iznini kullanacak yer ve zaman bulamayanlar ya da koca yazı tatille geçirmiş olsa bile bir tatile daha hayır diyemeyecek olanlar; bu yazı sizin için! Neden mi, çünkü takvimler sonbaharın ikinci ayını karşılamaya hazırlandığımızı söylerken biz henüz bitmedi diyenler için alternatif rotalar sunuyoruz.

Kıbrıs Tatili

Bunu okuyup hemen aklınıza Maldivler, Dubai’ler vs. gelmesin. Biz size daha yakın, daha bütçe dostu ve daha eğlenceli bir rota sunacağız. Neresi mi? Elbette Yavru Vatan Kıbrıs! Tamam şimdi kuzeyde olanlar için hava kışa beş kalaymışçasına soğuk, yağışlı olabilir ama güneyde durum hiç de öyle değil. Aksine Kıbrıs’ta yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklıkları otuz derecenin altına inmezken deniz suyu saatlerce çıkmak istemeyeceğiniz kadar sıcak ve güneş hala bronz bir tene sahip olmanıza yardımcı olacak kadar parlak… Kıbrıs otelleri ise birbirinden renkli, eğlenceli, müzik dolu…

Lefkoşa’da Gezilecek Yerler

Peki Kıbrıs’ta nereye gidilir, nerede kalınır ve nerede gezilir diyecek olursanız; öncelikle Kıbrıs’ta konaklama yapılacak yerler de gezilip görülecek alanlar da oldukça bol. Diğer yazılarımızda Girne ve Magosa’dan bahsetmiştik zaten, bu yazımızda da Lefkoşa’yı anlatalım biraz… Kıbrıs’ın başkenti olan Lefkoşa Yeşil Hat ile ikiye ayrılmış ve hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hem de Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne başkentlik yapmaktadır. Özellikle yaz aylarında binlerce turistin akınına uğrayan şehirde gezilip görülecek pek çok malzeme bulunmaktadır. Eğlence ve turizm ağırlıklı olan bu şehirde, gündüzleri gezip dolaşırken geceleri eğlencenin tadına varabilirsiniz. Lefkoşa otelleri ile sorunsuz ve kusursuz bir tatil yaşama imkanı bulabilirsiniz. Girne Kapısı, Venedik Sütunu, Derviş Paşa Konağı ve Etnografya Müzesi, St. Nicholas Kilisesi, St. Sophia Katedrali ve Büyük Han Lefkoşa’da gezilecek yerler arasındadır.

Gündüz bu saydığımız yerleri ve isterseniz daha fazlasını gezdikten sonra akşam kendinizi Lefkoşe eğlencelerine teslim edebilirsiniz. Dilerseniz konakladığınz otelde dilerseniz de Lefkoşa sokaklarında gönlünüzce eğlenebilirsiniz.Bildiğiniz gibi ünlü sanatçılar Kıbrıs otelleri tarafınca sık sık ağırlanır. Siz de bu otellerde sevdiğiniz sanatçıların sahnesiyle felekten bir gece çalabilir, kulaklarınızın pasını silebilirsiniz. Öte yandan gündüzleri deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Daha sonra ise Lefkoşa’nın en turistik çarşısını boylu boyunca gezip, dönüşte sevdiklerinizi de sevindirebilmek için onlara küçük ve şık hediyeler satın alabilirsiniz. Yalnız, burada küçük bir hatırlatma yapmakta fayda var Kıbrıs’ta öğle tatili gibi bir kavram olduğu için zamanlamanızı doğru yapmazsanız tüm dükkanların kapalı olduğu bu öğle tatiline denk gelebilir ve eliniz boş geri dönebilirsiniz.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.