Kendinizi Termal Suyun Yenileyici Etkisine Bırakın

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İş stresi, şehir kalabalığı, ev işleri derken farkında olmadan ne çok yoruluyoruz öyle değil mi? Sabahları yataktan zor kalkıyoruz, kalktığımızda sanki tüm gece hiç uyumamış da taş taşımış gibi yorgun hissediyoruz kendimizi… Bu yorgun ve halsiz hissetmenin bedenimizin bize verdiği bir sinyal olduğunu pek çoğumuz biliyordur.

Bu beden yorgunluğuna bir de yeni ortaya çıkan yahut yıllardan beri süregelen hastalıklar eklenince bizlere termal otellerin yolları gözüküyor. Ne mutlu bize ki ülkemiz termal oteller ve kaplıcalar bakımından oldukça zengin. Dolayısıyla gidecek pek çok yerimiz var.

Huzurlu ve sakin bir tatilin adresi olan termal otellerde bir yandan yerin derinliklerinden gelerek şifa dağıtan kaplı suları ile cilt hastalıklarından solunum hastalıklarına kadar pek çok derde derman bulurken diğer yandan da kendinizi yenileyebilirsiniz. Termal otellerin pek çoğunda yer alan donanımlı SPA merkezlerinden faydalanarak; saunaya girebilir, masaj yaptırabilir, Türk hamamında arınıp tazelenebilirsiniz. Hemen hemen her termal otel doğa ile iç içe olan yerlerde konumlandıkları için bu yenilenmeyi zihnen de yaşayabilirsiniz.

Bizlerin son dönemlerdeki en favori termal tesisi ise Ankara Kızılcahamam’da yer alan Çam Termal Resort & SPA… Çam ağaçlarıyla bezenmiş doğada yer alan otel Kızılcahamam’ın ünlü termal sularını konukları ile buluşturmaktadır. Tam adet havuza sahip olan bu otelde karma yüzme havuzları, karma termal havuzların yanı sıra bayanların ve bayların ayrı ayrı kullanabilecekleri termal havuzlar ve yüzme havuzları da mevcuttur. Açık ve kapalı alanda havuzlara sahip olan otelde çocuk havuzları da yer almaktadır. Ailesiyle havuz keyfi yaşamak isteyenler içinse termal havuz ve hamamın yer aldığı özel aile banyoları bulunmaktadır.

Havuzların yanı sıra 4.500 metrekarelik donanımlı bir SPA merkezini de bünyesinde bulunduran otelde; bay / bayan ayrı fitness merkezi, bay / bayan ayrı sauna, bay / bayan ayrı Türk hamamı, bay / bayan ayrı buhar odası, bay / bayan ayrı tuz odası, bay / bayan ayrı kuaför, bay / bayan ayrı şok duşları, 12 adet masaj odası, 12 adet jakuzili ve havuzlu özel termal aile odaları, dinlenme alanları ve doktor odası bulunmaktadır.

Çocuklu ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği Çam Termal Otel’de 4-12 yaş çocuklar için mini kulüp, kapalı oyun alanları ve açık oyun parkı yer almaktadır. Termal oteli pek tercih etmeyen gençlerin bile keyifle konaklayacağı bu otelde jeep safari, ATV safari, dağ bisikleti, doğa yürüyüşü, tırmanma duvarı, ip kaydırağı, fayton, trambolin, takım oyunları, masa tenisi, elektronik oyun merkezi, bilardo, voleybol, futbol, tenis, okey, tavla ve kağıt oyunları gibi pek çok aktivite imkanı da sunulmaktadır.

Balayı çiftlerine özel konseptin uygulandığı otel alkolsüz yarım pansiyon konseptiyle hizmet vermektedir. Üstelik bu huzurlu otelde konaklamak da öyle çok büyük ve uçuk paralara da mâl olmuyor, bizden söylemesi.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.