Kefirin Sırrı Çözüldü!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kefir Nedir?

Kefir, keçi ya da inek sütünden, özel maya mantarıyla hazırlanan, hafif ekşimsi, ayran tadında bir içecektir. Taneleri 0,5-3 cm arasında değişen, fındık ya da buğday tanesi büyüklüğünde, beyaz-sarı arasında renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir.

Kefir Nereden Gelmiştir?

Kefir Kafkaslardan gelmektedir. İlk kez Batı Asya’ da Türkler tarafından yapılan ve günümüzde pek çok ülkeye yayılan bir süt ürünüdür. Kafkasyalılar kefiri su yerine içmekte ve gençlik iksiri olarak kullanmaktadırlar. Kafkaslardan dünyanın her tarafına yayılan bu içecek, şu anda bilimsel araştırma yapan fakülteler başta olmak üzere ciddi çalışmalara konu olmaktadır.

Kefir Nelere İyi Gelir?

Kefir, hücre yenileme özelliğine sahiptir. Özellikle bağırsaklardaki maddelerin küreselleşmesini önlediğinden ömür uzatıcı olduğuna inanılır. Bundan dolayı Kafkasya’ da yüzyıldan fazla yaşamak çok sıra dışı bir durum olmaktan çıkar. Kadın ve erkekte cinsel gücü arttırdığı bildirilmiştir.

Hücre yenileme sayesinde de kadınlarca cilt maskesi olarak kullanıldığı da bilinmektedir. Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlarken, yorgunluk ve strese karşı koruyucu bir kalkan oluşturur. Alkol alanlar açısından kaybolan vitaminlerin geri alımında yardımcıdır. İshale ve kabızlığa karşı etkindir. Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar, doku tamiri yapar. Peki, saymakla bitmeyecek faydası olan kefiri kimler tüketebilir?

Kefiri Kimler Kullanır?

Kefiri her yaştaki insan kullanabilir. Yan etkisi yoktur. Çocuklara bile rahatlıkla verilebilir. Hatta 20-30 haftalık bebeklere günde bir kaşık verilmesi doktorlarca da tavsiye edilir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.