Kaş ve Alın Estetiği ile Daha Genç Görünmek Mümkün

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kaş Kaldırma ve alın Germe. Yaşlanma belirtileri öncelikle kendini göz çevresinde gösterir ardından kaş ve alın bölgesi ona eşlik eder. Göz çevresinde başlayan ince çizgiler, kaşlarda düşme ve sarkma, alın bölgesinde ise kırışıklıkların oluşması ile devam eder. Oluşan ince çizgiler zamanla derinleşir ve kırışıklık halini alır. Kaş düşüklüğü üst göz kapağında yığılmaya ve kişinin yaşından daha yaşlı görünmesine sebep olur. İnsanlar çoğunlukla bunun farkında olmazlar ancak kaşların hafif yukarı kaldırılması ile aradaki farkı anlayabilirler.
Kaşın kuyruk bölümü kadınlarda göz çevresi kemiğinin üst sınırından yaklaşık 1 cm yukarıda olması beklenir, erkeklerde ise kaş genellikle kemikle aynı hizadadır.

Kaş Estetiği (Kaş Kaldırma)

Yaşlanmayla birlikte kaş dokusu esner ve sarkmalar meydana gelir. Yüzümüzün yorgun ve daha yaşlı görünmesine sebep olur. Bu aşamada kaş estetiği ameliyatları uygun çözümler sunar. Kaş estetiği ile yapılan operasyon aslında kaşın yukarı doğru kaldırılması işlemidir.  Kaş estetiği için öncelikle doktorunuzla görüşmeli ve yüzünüze uygun kaş biçiminin belirlenmesi gerekir. Herkese aynı kaş şekli yapılamaz. Her insanın yüz şekli farklı olduğundan dolayı, yüz şeklinizle orantılı ve uyumlu bir kaş şekli sizin için en uygun olanıdır. Kaş asma operasyonları ne kadar erken yaşta yapılırsa okadar başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Alın Estetiği (Alın Germe)

Alın estetiği ise temel olarak alın bölgesinde meydana gelen kırışıklıkların giderilmesi, daha gergin bir görünüm amacıyla bölgenin gerilmesi esasına dayanır. Alın germe çoğu zaman kaş asma operasyonları ile kombinlenerek yapılmaktadır. Çok yakın olan iki bölgeye aynı anda müdahale edilmesi daha başarılı sonuçlar sunmaktadır.
Alın ve kaş estetiği operasyonlarında ameliyatlı ve ameliyatsız olmak üzere birçok yöntem kullanılır. Botoks bunlardan en fazla kullanılanı olmakla beraber etkisi geçicidir. Belirli aralıklarla tekrarlanması gerekir. Ayrıca Ulthera ve 3Deep RF gibi lazer destekli yöntemlerden mevcuttur. Tabiiki bu yöntemler ameliyatsız yöntemler olduğu için daha fazla tercih edilmektedir ancak zamanla tekrarlanması gereken uygulamalardır. Bunun sebebi zamanın ilerlemesi ve yaşlanmanın devam etmesidir. (İleri düzey yaşlanma,kırışıklık ve sarkmalarda ise bu yöntemler geçersiz kalmaktadır. Bu durumda cerrahi müdahale gerekir.)

Kaş estetiğinde kaşın sadece kuyruk bölümü yükseltilecekse en uygun yöntem, saçlı deri içinde yaklaşık 2cm’lik bir kesi açılması, açılan kesiden kaşın kuyruk bölümünün serbestleştirilmesi ile daha yüksek bir noktaya asılmasıdır. Şakak bölgesindeki kasın zarı tespit için kullanılır. Yöntem basit, pratik ve cerrahi özelllikleri nedeniyle etkili ve genellikle kalıcıdır.
Eğer kaş ile birlikte alında da sarkma varsa endoskopik alın germe tekniği kullanılmaktadır. Bu yöntemde ise mikro kamera ve mikro aletler yardımıyla saçlı deride açılan küçük deliklerden girilerek tüm alın cildi serbestlenir ve yukarıda kemik zarına tespit edilir. Kaş kaldırma ve alın germe ameliyatları lokal anestezi yada sedasyon ile yapılır. Eğer başka işlemler ile birlikte uygulanacaksa o durumda genel anestezi uygulanabilir.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.