Kaş Estetiği ve Kaş Kaldırma

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tüm vücudumuzda olduğu gibi yüzümüzdeki organlarımızda belirli bir oran dahilindedir. Estetisyenler ve sanatçılar bunu altın oran olarak ta adlandırmaktalar. Her organımız öylesine orantılı ve uyum içerisindedir ki hafif şekil bozuklukları bile bazen insanı çok rahatsız eder. Kaşlarımız yüzümüze karakterini veren en önemli organımızdır. Yüzümüzle uyum halinde olması, şekli, kavisi ile simamızı belirler. Erkek olsun kadın olsun birçok kaş tipi ve şekli vardır. Gözler, kaşlar ve burun belirli açıda olduğunda oldukça uyumlu görünürler. Kaş estetiği, yüz estetiğini en fazla etkileyen faktörlerden biridir.

Herhangi bir sebeple düşme meydana gelmiş kaşlar kişiye, yorgun, yaşlı, mutsuz bir ifade verebilir.Dışarıdan bakıldığında insanlar genellikle bu şekilde görecektir. bu sebeple kaş kaldırma operasyonu tercih edilir. Kaş estetiği ile kişinin kendine olan özgüvenini kazanmasının yanı sıra sosyal çevresinden de olumlu dönüşümler alacaktır.

Kaş kaldırma işlemi uygulanmaya karar verildiğinde öncelikle yüz genel olarak ele alınır, incelenir. Burada operasyon yapılacak kişinin yaşı, cinsiyeti de hesaplanarak ameliyat planlaması yapılır. Genellikle orta yaş ve üzeri kişilere uygulama yapılmaktadır.

Farklı kaş kaldırma teknikleri vardır. Bunlardan en çok kullanılanları Askı yöntemi ve Endoskopik kaş kaldırma yöntemidir. Endoskopik kaş kaldırma ile verilen şekil kalıcıdır. ancak yaşlanma belirtileri ilerledikçe alın da sarkmalar olacağı için o zaman kaşlarda bir miktar aşağıya inebilir.

Hangi yöntemin kullanılacağı yapılan muayene sonrasında doktorunuz tarafından belirlenecektir. Bu sebeple muayene sırasında beklentilerinizi mutlaka dile getirmelisiniz. Gerekirse ve imkan varsa bilgisayarlı ortamda ameliyat sonrası elde edilecek görüntünün 3D modellemesini görmelisiniz. Özellikle doğal görümünden uzak sonuçlar alınmasının önüne geçilmelidir. Kaşlar yüzümüzün belirleyici unsurlarındandır ve büyük önem arz etmektedir. Yapmacık, doğal olmayan bir ifadeye sahip olmak istemezsiniz. Bu sebeple kaliteli bir merkezde tecrübeli bir doktor tarafından bu işlem yapılmalıdır.

Kaş estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılabildiği gibi isteğe göre lokal anestezi ile de yapılabilir. Tam donanımlı bir ameliyathane ortamında gerçekleştirilen operasyon yaklaşık 1 saat sürmektedir. Kaş kaldırma yaptıran kişi aynı gün hastaneden taburcu olabilmektedir. ameliyat sonrası birkaç gün şişlik ve morluk görülebilir. Bu doğaldır. 3. günün sonunda iş hayatınıza dönebilirsiniz.

Kaş kaldırma operasyonuna ek olarak şakak germe ya da alın estetiği de uygulanırsa yüzdeki gerilme artacağından kaşlardaki kalkık görünüm daha da belirginleşecektir.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.