Karın Germe Nedir? Nasıl Yapılır?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ameliyatsız Karın Germe

Karın bölgesi kuşkusuz vücutta en kolay yağ toplayan ve dış görünüşü son derece etkileyen bölgedir. Bu nedenle özellikle fazla kilo alınan dönemlerde karın bölgesinin tahrip olması mümkündür. Kilo verme sürecinde ise sarkmalar ve kas gevşemeleri yine bu bölgede meydana gelmektedir. Karın gerdirmenin cerrahi yöntemleri bulunduğu gibi bıçak altına yatmadan kısa sürede ağrısız acısız sarmış göbek görüntüsünden kurtulmak yeni yöntemler sayesinde mümkün olmaktadır.

Karın Germe İşlemi Nasıl Yapılır?

Karın germe işlemi bölgeden yağ çekilmesi ve ardından fazla derinin göbek bölgesinden uzaklaştırılması yolu ile gerçekleştirilir. Cerrahi müdahalede narkoz, enfeksiyon riski bulunduğu gibi ameliyat sonrası dönemde acılı ve ağrı bir dönem hastaları beklemektedir. Bu nedenle ameliyatsız karın germe yöntemlerinin keşfedilmesine yol açmıştır. Birçok farklı yöntem ile genel anesteziye ihtiyaç duymadan ve vücutta büyük kesikler açılmadan karın bölgesinin toplanması sağlanmaktadır. Yapılan bu keşifler, son yılların gözde operasyonları arasında yer alırken her kesimden insanın  da uygulaması için toplum geneline yayılabilecek basitliğe indirgenmiştir.

Ameliyatsız Karın Germe Yöntemleri Nelerdir?

Cerrahi müdahale olmadan karın germe yöntemleri arasında ilk sırayı kuantum yöntemi alır. Oldukça kolay uygulanan bu yöntem ile vücuda gönderilen titreşimler kasların güçlenmesine ve yağ dokusunun parçalanmasına olanak sağlar. Ameliyatsız karın germe yöntemlerinden bir diğeri ise lazerli liposuction yöntemidir. Küçük bir kesikten yağ çekmek ile gerçekleşen endoskopik yağ alma yöntemi ise son dönemin revaçta olan ameliyatsız karın germe operasyonları arasında yer alır.

Titreşim Yolu İle Karın Germe Yöntemi Kuantum

Kuantum yöntemi karın bölgesine gönderilen titreşimler yolu ile yağların parçalanmasını sağlar. Tamamen deri üzerinden uygulanan yöntemler sayesinde yağ dokusu harekete geçer ve karın kaslarının çalışması sağlanır. Bu şekilde güçlenen karın bölgesinde birkaç seansta gözle görülür değişimler görülür. Acısız ağrısız bu yöntem ameliyatsız karın gerdirme işlemleri arasında başı çekmektedir.

Ameliyatsız Lazer İle Yağ Aldırma

Liposuction derinin altındaki fazla yağ dokusunun aldırması işlemidir. Lazerli liposuction ise vücutta herhangi bir kesik açılmadan deri üstünden yağların parçalanması yöntemidir. Kasların güçlenmesine etki etmediğinden bu yöntemin egzersiz ile birlikte uygulanması olumlu sonuç almak için büyük önem taşımaktadır.

Endoskopik Yağ Alma İle Küçük Kesik İle Karın Gerdirme

Diğer ameliyatsız karın germe operasyonlarından farklı olarak endoskopik yağ almada karın bölgesinde oldukça küçük bir kesik açılarak bu kesik yolu ile yağlar uzaklaştırılır. Göbek bölgesindeki yağların kısa sürede tek bir işlem ile alınmasını sağlayan bu operasyonun bilinen cerrahi yöntemlerin aksine iyileşme süresi çok daha kısadır. Ayrıca endoskopik yağ alma operasyonun da hastanın duyacağı acı ameliyat ile yapılan yağ işlemine oranla oldukça azdır. Yağ alma işleminin ardından estetik dikiş ile bir daha belli olmayacak şekilde kesik kapatılır ve karın germe işlemi tamamlanmış olur.

 

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.