İnternet olmadan YouTube videolarını izlemek mümkün mü?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

YouTube’u çevrimdışı kullanmak uzun süredir mobil cihaz kullanıcılarının beklediği bir özellik ve bu artık YouTube Go sayesinde mümkün.

Bakalım nedir bu YouTube Go?
Akıllı mobil cihazların hayatımıza dahil olması ile birlikte mobil internet kullanımı da aynı oranda çoğaldı. Müzik ve türlü türlü video içeriğine sahip YouTube kullanıcıların ilk tercihlerinden biri haline geldi. Tabi favori içeriklerimizi kaydetmek ya da çevrimdışıyken kullanmak için bir sürü işlem yapmamız gerekiyordu. Tabi burda internet kotası ve hızıda olaya dahil olan diğer etkenler.

Google, Hindistan’da gerçekleştirdiği ikinci etkinliğinde, veri tasarrufuna önem veren yeni uygulaması YouTube Go’yu duyurdu. Özellikle interneti yavaş olan kişiler için geliştirilen uygulama da ister daha sonra izlemek için, isterseniz de devamlı izleyen biri olarak kotanızı harcamamak adına videoları kaydetme imkanınız oluyor.

Aynı zamanda YouTube Go, videoyu indirmeden önce hangi kalitede ne kadar alan gerektirdiğini, telefonunuzun hangi bölümüne (dahili hafıza veya SD kart) kaydedebileceğinizi de gösterip size sorabiliyor. Tabii bu fonksiyonların yanında, indirilen videoların Google’ın özel sıkıştırma algoritması aracılığı ile uygun bir boyuta indirgendiğinin de altını çizelim.

YouTube Go nasıl indirilir ?
Şuan için sadece Hindistan’da indirmeye sunulacak olan YouTube Go’nun, ilerleyen günlerde diğer bölgelerin marketlerinde de yer alması bekleniyor. http://www.youtubego.com/signup/ adresinden takip edebilirsiniz.

Share.

About Author

Teknoloji Kurdu, Bilim İnsanı...

Comments are closed.