Browsing: Sağlık

Sağlık
0

Aşırı Terleme ve Tedavisi

Aşırı terleme sorunu birçok birey için hayatı çekilmez hale getirebilmektedir. Gece uykularını bozabileceği gibi aşırı terleme günlük yaşamı da son derece olumsuz etkiler.

Sağlık
0

Bahar Alerjisi ve Alerjik Bünyeler

Alerji ile Göz yaşarması, burun akması, deride kaşıntı döküntü derken birkaç ay böyle geçer. Alerjik reaksiyonlara sebep olan maddelere alerjen (polenler, küfler, ev tozları gibi) denilmekte ve günümüzde özellikle…

Sağlık
0

Su İçmenin Vazgeçilemez Faydaları

İnsan vücudunun temel yapı taşlarından biridir su. Vücudumuzdaki sistemin düzgün ve sağlıklı çalışabilmesi için sürekli suya ihtiyacımız var. Vücudumuzun % 50-60 kadarı sudan oluşmaktadır. Özellikle bu sıcak yaz günlerinde su ihtiyacımız daha da artmaktadır.

Sağlık
2

Kış Hamileleri Dikkat

Kadınların 9 ay boyunca hayatındaki en önemli anlardan biridir hamilelik (gebelik). 9 ay boyunca anne adayları ruhsal ve fiziksel açıdan bir sürü değişiklik yaşar.

Sağlık
0

Aşırı Terleme Artık Sorun Değil!

Terleme Tedavisi Yaz mevsiminde sıcak havaların etkilemesiyle aşırı terleme sorununda artış görülür. Aşırı terleme genellikle ayak ve koltuk altında görülüyor ancak tüm vücutta da görülebilir. Aşırı terleme beraberinde kötü kokuları da getiriyor ve buda kişinin sosyal hayatında rahatsızlık veriyor ve olumsuz sonuçlara sebep oluyor.

Sağlık
0

Antidepresanlar Depresyon Topuzunu Etkiler Mi?

İnsanlar psikiyatriste olan ön yargısını kırdı. “Son 10 yılda doktora gitme oranı 5-6 kat arttı fakat doktorların bu hastalara hizmet verme süresi de 5 dakikaya kadar düştü. Psikiyatrist 5 dakika içinde hastayı ne kadar doğru değerlendirip doğru tedavi uygulayabilir? Yüksek ihtimalle ilaca daha sık başvurur. Bu da antidepresan kullanımını artırır.

Sağlık
0

Astımın Türkiye’ye maliyeti ne kadar?

Ankarada bulunan Gazi, Hacettepe, Ankara ve Başkent Üniversitelerinin öğretim üyeleri ortak bir araştırma ile astım hastalığının ülke ekonomisi üzerinde ki maliyeti ortaya konuldu.

1 2