Funda Yaprağı ve Funda Çayı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Boyu yaklaşık olarak 1 metreyi bulan funda yaprağı genellikle işlenmemiş topraklarda yetişmektedir. Çalı görünümünde olup yabani bir çiçek gibidir. Yaz kış yapraklarını dökmeyen funda yaprağı ilk baharda pembe çiçek verir ve bu çiçekler ağustos ayında kurutularak funda çayı yapımında kullanılır.

İdrar yolları antiseptiği, safra söktürücü, sistit, üriner sistemde kum ve taş düşürücü, böbrek üstü bezleri çalıştırıcı etkisi vardır. Böbrekleri temizleyerek enfeksiyonları önler, zayıflatıcı etkiye sahiptir. Ancak unutulmamalıdır ki hiç bir bitki tek başına bir hastalığın tedavisinde yeterli değildir. Mutlaka doktor tarafından tavsiye edildiği şekilde kullanılmalıdır.

Kilo sorunu olan kişilere doktorlarında önerdiği bitkilerden biridir funda yaprağı. Bitkilerin doğrudan zayıflama etkisi bulunmamaktadır. Bitkiler kişinin metabolizmasını hızlandırarak  kilo verme aşamasında yardımcı olurlar. Etkili bir egzersiz programı ve doktorunuz tarafından önerilen diyet programınızla olumlu sonuçlar elde edilebilmektedir.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.