Eskişehir Gezi Rehberi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir, Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde yer alan şehirlerinden bir tanesidir. Eskişehir özellikle son dönemlerde kazandığı yapılanma ile birlikte ülkenin en çok dikkat çeken şehirlerinden biri haline gelmiştir. Bununla birlikte şehir içerisinde yer alan üniversiteler ile çok sayıda öğrenci nüfusuna ev sahipliği yapmaktadır. Son dönemin en gözde yerlerinden biri olan bu şehrimize ülkenin hemen hemen her noktasından Eskişehir’e ulaşmak mümkün… Gelin öncelikle bu güzel şehir hakkında bilgi edinelim..

Tarihi Şehir Eskişehir

Anadolu’nun bu şehri tarihi boyunca döneminin en önemli medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. Tarih boyunca Selçuklu ve Osmanlı Eskişehir’i yerleşim merkezi olarak kullanan iki medeniyettir. Aynı zamanda Hititler döneminde de şehri merkez kabul eden bir yerleşim kurulmuştur. Bu köklü geçmişi nedeni ile Eskişehir geldiğinizde çok sayıda tarihi ve kültürel yer görebileceğiniz bir şehir.

Eskişehir Nerede?

Eskişehir, coğrafi konum olarak İç Anadolu bölgesinde bulunur ve bu coğrafyanın hakim iklimsel özelliklerini yansıtır. Şehirde yazları sıcak ve kurak, kışları sert ve soğuk olarak geçmektedir. Bu durum genel bitki örtüsü üzerinden etkili olduğu dolaylı olarak yöresel lezzetleri üzerinde de etkili olmuştur. Eskişehir’e gelen ziyaretçilerin buradan ayrılmadan önce, “balaban köfte, yufkalı büryan, çibörek, kıygaşa, kavurma börek, göceli tarhana, haşhaşlı gözleme, met helvası, kalabak suyu” gibi yöresel lezzetlerin tadına bakmasını tavsiye ederiz.

Eskişehir Gezilecek Yerler

Eskişehir, bünyesinde barındırdığı üniversiteler nedeni ile yüksek oranda genç nüfusa sahiptir. Bu nedenle şehirde hareketli gecelere ve birçok farklı etkinliğe tanıklık edebilirsiniz. Geliş sebebi ne olursa olsun  şehre gelen ziyaretçilerin buradan ayrılmadan önce, “Sazova Parkı, Odunpazarı Evleri, Porsuk Çayı, Kurşunlu Külliyesi ve Lületaşı Müzesi” gibi gezilip görülmesi gereken noktalara gitmesini tavsiye ederiz.

Sazova Parkı

Odunpazarı evleri, Eskişehir ziyaretçilerinin kesinlikle görmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bölgede yer alan evlerin ismi şehrin ilk yerleşim bölgesi olan Odunpazarı’ndan almaktadır. İlk bakışta renkli yapıları ile masalsı bir dünyanın kapılarını aralamışsınız gibi bir his uyandıran bu şirin evlerin bulunduğu sokak eski dar yapılı Osmanlı sokaklarına güzel bir örnek oluşturmaktadır. Osmanlı kültürüne ve mimarisine ilgi duyan kişilerin dönemin yaşam tarzını daha yakından tanımak için bölgeyi ziyaret etmeleri harika olacaktır. Dar sokakların üzerine kurulmuş bu rengarenk evlerin arasında, taşlarla döşenmiş otantik yollarda yürürken tarihi atmosferi son derece canlı şekilde hissedebilirsiniz.

Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Eskişehir’e gitmek için otobüs, uçak yada tren gibi toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz.. Türkiye’nin hemen hemen her noktasından çeşitli firmalar tarafından Eskişehir otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Hızlı ve konforlu olmasının yanında fiyatıda uygun olsun istiyorsanız otobüs yolculuğu en doğru seçim olacaktır. Şehre ulaşım sağlamak için yerel ve ulusal birçok otobüs firmasının seferleri mevcut. Sizin için en uygun Eskişehir otobüs bileti için NeredenNereye.com üzerinden ucuz otobüs bileti sorgulaması yapabilirsiniz. https://www.neredennereye.com/

Eskişehir’e daha hızlı ulaşım sağlamak istiyorsanız Uçak bileti alarakta ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Tren yolculuğu yaparak muhteşem manzaranın tadını çıkararakta yolculuğunuzu gerçekleştriebilirsiniz. Tren bileti için TCDD web sayfası üzerinden tren bileti alabilirsiniz. https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.