Erkeklerde Meme Büyümesi Artık Sorun Değil!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jinekomasti (Erkek Meme Büyümesi)

Meme estetiği denince akla ilk olarak kadınlar gelse de erkeklerin de zaman zaman meme estetiğine ihtiyacı olabilmektedir. Günümüzde artık pek çok erkek çeşitli estetik uygulamaları yaptırmaktadır. Bunların arasında jinekomasti (Erkek meme büyümesi) tedavisi, erkekler tarafından tercih edilen estetik uygulamalar arasında dikkat çekmektedir.

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti kısaca erkekte memenin büyümesidir. Erkeklerde herhangi bir işlevi olmasa da bulunan memelerin görsel açıdan güzel durması erkekler için önemli. Meme büyümesi erkeği fazlasıyla rahatsız eden bir durum olduğundan pek çok erkek estetik tedaviyle meme küçültme yaptırmaktadır.

Jinekomasti (Erkek meme büyümesi) kendi içinde farklı gruplara ayrılmaktadır. Dört farklı çeşidi olan jinekomastinin ilki birinci evre olanıdır. Birinci evrede meme aşırı büyümemiştir ve ciltte sarkma ile gevşeklik görülmez. Rahatsızlık ikinci evreye geldiğinde erkek memesi tıpkı kadın göğsü gibi olmuştur ama ciltte hala sarkma yoktur. Üçüncü evrede cilt cerrahi gerektirecek düzeyde gevşemiştir. Dördüncü ve son evrede erkeğin memesi artık tamamen kadın memesi gibi görünmektedir.

Jinekomasti Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

Jinekomasti (Erkekte meme büyümesi) olduğunu anlamak için görüntü çoğu zaman yeterli olmaktadır. Tanının kesin olarak konulabilmesi için MR, ultrason gibi tetkikler yapılır; hormon değerlerine bakılabilir. Jinekomasti (Erkekte meme büyümesi) bazen sadece tek göğüste görülebilmektedir.

Jinekomasti Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Rahatsızlığın teşhisi koyulmuş herkes estetik yaptırarak; memelerini düzelttirebilir. Ancak operasyon için belli bir yaş sınırı vardır. Ergenlik döneminde meme sarkması erkeklerde kiloya bağlı olarak sıkça görülebilmektedir. Ancak tedavi için 17 yaşın beklenmesi gerekmektedir. Birçok uzman estetik işlem için 18 yaşın beklenmesi taraftarıdır.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Jinekomasti işlemi, evre olarak ciddi durumda değilse sakinleştirici ilaçlarla ya da lokal anesteziyle yapılabilir. Hafif vakalarda liposuction uygulaması yapılır. Meme bezi küçültmesi de yapılacaksa ameliyat süresi biraz daha uzun sürebilir. Bu nedenle çoğunlukla genel anestezi tercih edilir. İşlem 50 dakika ile 90 dakika arasında bir sürede bitecektir. Liposuction uygulamasıyla yapılan jinekomasti işleminde süre ortalama 45 dakikadır.

Jinekomasti Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Lokal anesteziyle tedavi olanlar genellikle aynı gün taburcu edilirken; genel anestezi tercih edilmişse hastalar bir sonraki gün taburcu edilmektedir. Ameliyat bittikten sonra hastalara göğüs korsesi giydirilmektedir. Üç hafta boyunca kullanılması gereken korsa sonrasında birkaç gün daha giyilebilir.

Ameliyat bölgesinde ilk birkaç gün şişlik, ağrı, hassasiyet ve morarmalara görülebilir. İşlemden sonraki 3 gün içinde tüm rahatsızlıklar yavaş yavaş kaybolur. Şikayetlerde düzelme olmazken artış görülürse mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

İşlemen sonraki ikinci haftada hasta suya girebilir ama ilk altı hafta buhar, solaryum ve sauna gibi uygulamalar tercih edilmemelidir. Ağır sporlardan da altı hafta boyunca uzak durmak gerekir. Göğüslere darbe alınması ciddi hasarlara yol açabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.