Çamyuva Görür Görmez Sizi Büyüleyecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çamyuva, Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Kiriş ve Tekirova beldelerinin arasında yer alır. Mavi Bayraklı denizi ve çam ağırlıklı yemyeşil doğasıyla dikkat çeker. Çamyuva’ya ulaşım oldukça rahattır. Kemer ilçe merkezinin 7 km güneyinde bulunur ve buraya sık sık otobüsler kalkar. Aracınızla direkt gidebilir veya otobüs seferleriyle Kemer’e gidip oradan Çamyuva’ya geçebilirsiniz.

Çamyuva Otellerinin Özellikleri Nelerdir?

Çamyuva otelleri genelde büyük çaplı 5 yıldızlı oteller ve tatil köyleridir. Çamyuva Kemer merkezine yakınlığı ve doğal güzelliğiyle yaz aylarının en çok ilgi gören beldelerinden biridir. Durum böyleyken özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğrar. Kemer Çamyuva otelleri genelde her şey dahil ve ultra her şey dahil konseptle hizmet verir. Çamyuva tatil köyleri aile tatili ve balayı tatili için ihtiyacınız olabilecek her ayrıntıyı size sunar.

Çamyuva Erken Rezervasyon Otelleri Hangi Avantajları Sunuyor?

Çamyuva erken rezervasyon otelleri Çamyuva’daki bütün oteller ve tatil köyleri yüksek sezon olan yaz aylarında tam doluluğa yaklaşır. O yüzden tatil planlarınızı gerçekleştirmek için yaz aylarını beklememeniz, kış aylarından bahar aylarının sonuna kadar süren erken rezervasyon döneminden yararlanmanız tavsiye edilir. Erken rezervasyon sadece istediğiniz otellerde istediğiniz süre konaklamanızı sağlamaz, cazip indirim oranlarıyla çok daha hesaplı bir tatil yapmanızı da sağlar. Ne kadar önceden rezervasyon yaparsanız o kadar fazla indirim oranlarından yararlanırsınız.

Çamyuva Gezilecek – Görülecek Yerler Nelerdir?

Çamyuva görür görmez sizi güzelliğiyle büyüleyecek bir belde. Temiz havası, masmavi denizi ve yemyeşil doğasıyla sadece konaklamak için değil yürüyüşe çıkmak ve gezmek için de oldukça elverişli. Çamyuva’da yürüme mesafesinde bir dere bulunuyor. Köprünün üstünden bu derede yaşayan minik su kaplumbağalarını ve balıkları seyredebilirsiniz.

Phaselis Antik Kenti de Çamyuva’ya oldukça yakındır. Burası Beydağları Olimpos Milli Parkı sınırları içindedir. MÖ 7. yüzyılda Rodoslular tarafından kurulmuş, Likya’nın önemli limanlarından biri olmuştur. Kentin ortasında yaklaşık 20 metrelik bir cadde bulunur. Güney ucundaysa Hadrian Su Yolu Kapısı vardır. Caddenin iki tarafında yan yollar ve dükkanlar sıralanmıştır. Hamam, tiyatro, agora gibi halk için yapılan binalar mevcuttur. 70 m yükseklikte de bir yerleşim yeri vardır. İkisi arasına su kanalları döşenmiştir. Phaselis Plajı günümüzde hala temiz ve yüzülebilir haldedir.

Çamyuva’nın yakınındaki Tahtalı Dağ, Kemer’in oldukça keyifli bir kayak tesisidir. Buraya yazın gelirseniz muhteşem doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Burada Avrupa’nın en uzun teleferik sistemi olan Tahtalı Teleferiği bulunuyor. Dilerseniz bu teleferikten yörenin muhteşem manzarasını kuşbakışı olarak da izleyebilirsiniz.

Çamyuva’da konaklarken aracınızla veya otobüslerle Tekirova veya Kiriş’i de ziyaret edebilirsiniz. Daha hareketli olan Kemer merkezde devlet hastanesi, restoranlar, marketler ve halk plajları bulunuyor. Gitmek için Çamyuva’da ana cadde üzerinden geçen minibüs/otobüsleri kullanabilirsiniz.

 

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.