Bursa’da Keşfedilecek Çok Yer Var!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursa,  Türkiye’nin Marmara Bölgesinde bulunan ve aynı zamanda dördüncü büyük ili olarak kabul edilen bir şehridir. Ayrıca şehir cumhuriyet dönemi öncesinde bu topraklarda uzun yıllar boyunca hüküm sürmüş olan Osmanlı İmparatorluğunun bir dönem başkentliğini yapmıştır. Bursa yapılan araştırmalar neticesinde yeşili ve modern yapıyı etkili şekilde birleştiren yapısı ile Türkiye’nin en mutlu şehirlerinden biri olarak ortaya çıkmıştır. Bu özelliği ile geçtiğimiz yıllar içerisinde dünyanın en yaşanılabilir şehirleri arasında 28. Sırada kendisine yer bulmayı başarmıştır.

Bursa’yı yalnızca Osmanlı ve cumhuriyet döneminden ibaret görmek bir hata olacaktır. Bursa sahip olduğu iklimsel ve coğrafi özellikler ile birlikte yerleşime uygun yapısı nedeni ile oldukça erken dönemlerde yerleşik yaşamla tanışmıştır. Şehirde bunu gözlemleyebilmek için Menteşe Höyüğü ve Ilıpınar bölgelerine yapılan bir yolculuk yeterli olmaktadır. Bursa’nın tarihte bilinen ismi Homeros kayıtlarına göre, “Mysia” olarak geçmektedir. Bursa tarihinde yakın dönem baz alındığında en etkili olan isim elbette ki Osmanlı olarak karşımıza çıkar. Bir dönem Osmanlının başkenti olan bu şehirde çok sayıda Osmanlı döneminden kalma eseri görmek mümkündür. Ayrıca Türk – Anadolu kültüründe çok büyük yere sahip olan Hacivat-Karagöz oyununun çıkış noktası olarak da Bursa bilinmektedir.

Bursa bir otobüs bileti alarak Türkiye’nin her yerinden kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz şehrimiz deniz seviyesinden ortalama 155 metre yükseklikte olarak kabul edilmektedir. Ayrıca deniz otobüsü (İdo ve Budo) gibi seçenekler ile de Bursa’ya ulaşım sağlayabilirsiniz. Marmara Bölgesinde yer alan şehre sahip olduğu ılıman iklim kuşağının etkisinde dolayı yılın her mevsimi kolaylıkla seyahat düzenlenebilir. Kışları aşırı soğuklarla karşılaşmayan ya da yazın sıcaklık seviyesi kuraklık derecesini bulmayan bu şehir yolculuk yapmak için hayli uygun bir lokasyon konumunda yer almaktadır. Gene de bahar ve yaz aylarında şehir ziyareti yapmak oldukça rahat etmenizi sağlayacaktır. Bursa otobüs bileti alarak gelebileceğiniz UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu şehirde konaklama konusunda yolcular rahat davranabilir. Bursa’da farklı bütçelere uygun şekilde kaliteli hizmet sunan çok sayıda konaklama tesisi bulmak mümkündür.

Bursa’da ziyaret edebileceğiniz bu tarih ve doğanın buluştuğu şehrimizde gezilip görülebilecek oldukça fazla yer bulunmaktadır. Seyahatini Bursa’da  değerlendiren ziyaretçiler şehirden ayrılmadan önce, “Ulu Camii, Türk İslam Eserleri Müzesi, Atatürk Evi, Bursa Hanları, Oylat Kaplıcaları, Uludağ, Cumalıkızlık, Tirilye, İznik, Mudanya, Gölyazı” gibi noktaları görmelerini tavsiye ederiz. Ülkenin bir ucundan seyahat ederek bu şehre geldiğinizde yalnızca tarihi ve doğal güzellikleri gezmek yeterli olmayacaktır elbette. Gezginlerin Osmanlı şehri Bursa’dan ayrılmadan önce, “İskender Kebab, İnegöl Köfte, Pideli Köfte, Cantık, Kestane Şekeri, Kemalpaşa Tatlısı, Bağdat Hurması Tatlısı,” yöresel lezzetleri denemelerini tavsiye ederiz. Bursa özellikle Marmara bölgesinde yoğun çalışma yaşamından sıkılanlar ve tatil için kısa süresi bulunanlar için oldukça iyi bir kaçamak seçeneği.

Kaynak: NeredenNereye.com

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.