Başkent Ankara Gezi Rehberi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara, 1920 yılından bu yana modern Türkiye’nin başkentidir. Ankara İç Anadolu bölgesinin en önemli şehri olmasının yanı sıra Türkiye’nin ikinci büyük şehridir. Şehrin geçmişi M.Ö 5000’li yıllara kadar dayanmaktadır. Bir zamanlar Anadolu’da hüküm süren pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetler arasında, “Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Galatlar, Romalılar, Bizanslar, Selçuklular, Osmanlı İmparatorluğu” sıralanabilir. Ankara’nın günümüzde beş milyona yakın bir nüfusu bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye’de en hareketli şehirlerden bir tanesidir.

Ankara ülkenin en önemli şehirlerinden biri olması nedeni ile bünyesinde bir havaalanına ev sahipliği yapmaktadır. Esenboğa Havalimanı. Türkiye’nin herhangi bir noktasından Ankara’yı ziyaret etmek isteyenler çeşitlili otobüs firmalarının seferlerini kullanarak kolayca şehre ulaşabilecekleri gibi uzun yolculukları sevmeyenler de çeşitli havayolu firmalarının Ankara uçak biletini satın alarak ziyaret edebilirler. Eğer otobüs ile gelmeyi seçtiyseniz Ankara’daki ilk durağınız AŞTİ (Ankara Otogarı) olacaktır. Ankara gibi önemli bir şehri gerek iş için gerekse yalnızca seyahat için yıl içerisinde birden fazla kez ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Yıl içerisine Ankara uçak bileti satın alarak gerçekleştirğiniz çok sayıda uçuş da bütçenizde istemediğiniz rakamların ortaya çıkmasına neden olabilir. Şehre çok sayıda uçuş gerçekleştirmek istiyorsanız Ankara ucuz uçak bileti aramak yerinde olacaktır. Bu konuda internette bulunan ucuz uçak bileti arama motorlarını kullanarak Ankara en uygun uçak biletlerini bulabilir ve hem zamanınızdan hem de paranızda tasarruf sağlayabilirsiniz.

Ankara’da Gezilecek Yerler

Ankara Türkiye’nin en gelişmiş ve geçmişi en köklü şehirlerinden bir tanesidir.  Başlıcaları ise şöyle;

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara’da görebileceğiniz yerlerden bir tanesi Anadolu Medeniyetleri Müzesidir. Ankara’nın yaklaşık beş bin yıllık tarihe geçmişe sahip olduğundan bahsetmiştik. Geçmişinde yer alan tüm medeniyetlere ait çeşitli eserlere ev sahipliği yapan bu müze özellikle seyahatleri sırasında tarih yolculuğu yapmak isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.

1920 Meclisi / Kurtuluş Savaşı Müzesi

Milli mücadelenin kilit noktası olan şehirde görebileceğiniz noktalardan bir tanesi de Kurtuluş Savaşı Müzesidir. Burası aynı zamanda yeni kurulan cumhuriyetin merkez noktası meclis olarak kullanılmıştır. Daha sonrasında ihtiyaçları karşılamaması nedeni müze haline getirilerek ziyaretçilere açılmıştır.

Anıtkabir

Ankara gezinizde birden fazla kez ziyaret edebileceğiniz noktalardan bir tanesi de Anıtkabir’dir. Burası Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarıdır. Yıl içerisinde yerli ve yabancıyı ağırlayan anıt mezar duyulan saygıyı ifade etmek için kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden biridir.

Atakule

Ankara’da görülecek en değerli noktalardan birisi de şehrin modern yapılanmasını temsil eden Atakule’dir. Atakule bütün Ankara’nın en akılda kalıcı panoromik manzaralarını yakalabileceğiniz yükseklikte kurulmuş olan bir kule olarak şehrin sembollerinden biri haline gelmiştir. Atakule’nin tepesinde yer alan teras kısmında şehir manzarasına karşı harika bir akşam yemeği yiyebileceğiniz bir restoran da yer almaktadır.

En uygun Ankara uçak biletlerini bularak yıl içerisinde Ankara’nın farklı gezilecek noktalarını ziyaret edebilirsiniz. Ankara uçak bileti yada otobüs bileti satın alarak ziyaret edebileceğiniz bu şehirde gezilip görülmesi gereken pek çok yer bulunmaktadır.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.