Avrupa’nın En Güzel 5 Liman Kenti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bir limanın kıyısında dingin, mavi bir denizi izlemek… Bir de üzerine batmak üzere olan güneşin kızıllığı serilmişse insanın aklından kolay kolay çıkmayan manzaralar çıkar karşısına. İkonik bir filmden bir kesitmiş gibi duran bu manzara liman kentlerinde yaşayan insanlar için sıradan bir durum. Türkiye için konuşacak olursak, özellikle İstanbul gibi etrafı denizle çevrilmiş olan şehirler içerisinde benzer manzaralar ile karşılaşabileceğiniz pek çok alan bulunuyor.

Ayrıcalıktır bir liman kentinde yaşamak… Mutlu olduğunuzda arkadaşlarınızla hüzünlü olduğunuzda yalnız başınıza bir limanda denizi izlemek, günün yorgunluğunu denizin uysallaştırıcı müziğini dinleyerek atlatmak, doğan güneşin parıltısı ile güne merhaba demek ve çok daha fazlası. Bir liman kentinde yaşıyorsanız ya da yaşamıyorsanız bile dünyanın farklı şehirlerinde eşsiz limanlara misafir olmak isteyebilirsiniz. Biz de yakın zaman içerisinde Avrupa’ya bir seyahat düzenlemek isteyenler için Avrupa’nın en güzel beş liman kentini listeledik.

Rotterdam, Hollanda

Dünyanın en büyük limanı olan Rotterdam bu unvanını yakın geçmişte kaybetmiş olsa da hala muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Şehir yanı zamanda Hollanda’nın en büyük ikinci şehri. Tarihi ve kültür mirasının sağladığı birikim ile oluşturduğu mimari yapılanma ile aynı zamanda dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Limandan görebileceğiniz kendi şahsına münhasır Erasmus Köprüsü oldukça güzel. Karanlık biraz çökmeye başladığında ışıklandırmaları ile ilginizi çekecek Walkhaven Limanı, Rotterdam’da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Ayrıca şehirde Yıldızlar Kaldırımı, Denizcilik Müzesi, Küp evleri gibi farklı noktaları seyahatiniz sırasında ziyaret edebilirsiniz.

Antwerp, Belçika

Yakın zamanda yayınlanan araştırmaya göre dünyada mutluluk oranı en yüksek olan yer Belkçika. Ülkenin refah düzeyinin bunun üzerindeki etkisi elbette ki tartışılmaz. Ancak böylesine güzel bir liman kentinin bulunmasını da yabana atmamak lazım. Anvers bölgenin en büyük ikinci şehri olmak ile birlikte, Anvers limanı da Avrupa’nın en büyük üçüncü limanı konumunda. Şehirde kullanılan resmi dil Flemenkçedir. Bu şehri yürüyerek bile baştan sona gezmek mümkündür. Bu nedenle şehir ziyaretiniz sırasında zorlanmadan pek çok görülmeye değer noktasını gezebilirsiniz.

Hamburg, Almanya

Almanya’nın dünyadaki öneminden bahsetmeye pek fazla gerek sanırım. Hamburg ise Almanya’nın en gözde şehirlerinden bir tanesi. Hamburg içerisinde yer alan bu liman Avrupa’nın en büyük ikinci limanıdır. Bir kanal şehri olan Hamburg’u gezerken en çok karşılaşacağınız görüntüler birbirinden harika gotik yapıları ile şehrin tarihi binalarıdır. Ilıman iklime sahip olan bu bölgedeki seyahat sırasında bu eşsiz limana uğradıktan sonra, Hamburg’ta belediye sarayı, St. Micheal Kilisesi, Jungferstieg, Miniatur Wunderland gibi noktaları da ziyaret edebilirsiniz. Şehri gezmek için en uygun zaman aralığının Mayıs – Eylül arasında olduğunu söylemek de fayda var.

Bremen, Almanya

Listemizin bu sırasında yeniden Almanya’dan bir şehir yer alıyor. Bremen, Almanya’nın önemli şehirlerinden biri olmasının yanı sıra aynı zaman da oldukça güzel bir liman kentidir. Bremen ziyaretçilerinin kolay kolay sıkılmayacağını söyleyebiliriz. Buradaki eğlence yaşamının yanı sıra gündüzleriniz için gezilmesi gereken pek çok nokta bulabilirsiniz. Bremen Mızıkacıları heykeli mutlaka ama mutlaka dikkatinizi çekecektir. Ayrıca şehirde gezmek bir tramvaya binmek kadar kolay. Hemen hemen tüm merkezi noktalarına bu tramvay hattını kullanarak ulaşabilirsiniz.

Valencia, İspanya

Sırada Akdeniz iklimine muhteşem uyum sağlamış son derece canlı bir şehir yer alıyor. Valencia, İspanya’nın en büyük şehri aynı zamanda ülkenin en büyük limanını da ev sahipliği yapıyor. Seyehat amaçlı gittiğiniz bu şehirde sıkılmanız bir hayli zor. Akdeniz ikliminin sıcak havasında kıpır kıpır bir tatil geçirmemeniz için herhangi bir engel yok. Valencia’daki seyatiniz sırasında muhteşem limanına konuk olduktan sonra, El Carmen, Torres de Serranos, Plaza de Toros de Valencia, Valencia Katedrali gibi şehrin görülmesi gereken noktalarına uğramayı da unutmayın.

Listemizde yer alan harika liman kentlerine bir an önce gitmek için yolculuğunuza NeredenNereye.com üzerinden en uygun uçak biletlerini satın alarak başlayabilirsiniz.

 

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.