Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Uygulamaları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ameliyatsız estetik uygulamaları son dönemde hem kadınların hem de erkeklerin gözdesi durumunda. Bıçak altına yatmadan uygulanabilen uygulamalar arasında ameliyatsız burun estetiği, ameliyatsız karın germe, ameliyatsız yüz gençleştirme gibi birçok seçenek var. Şüphesiz ki gençleşme denilince akla ilk önce yüzümüz geliyor. Yüzümüzdeki ince çizgiler, mimik hareketlerimiz ister istemez yaşımızı ele veriyor. Bu sebepledir ki yüz estetiği en fazla tercih edilen operasyonlardan biriyken birde ameliyatsız uygulamaların gelişmiş olması durumu daha da cazip hale getirmiştir. Acı çekmeden, hızlı ve kolay bir şeklide güzelleşmeyi gençleşmeyi kim istemez ki…

Yüz gençleştirme uygulamalarının birden fazla çeşidi var. Hangisinin kullanılacağı her ne kadar sizin elinizde olsa da son kararı doktorunuz verecektir. Bu uygulamaların başta gelenleri Ultherapy, Thermage, Vshape, Dolgu enjeksiyonu, Vitamin enjeksiyonu ve Botoks’tur.

Botoks

Şüphesiz ki bu tekniklerden en fazla bilineni botoks’tur. Botoks uygulamalarını günümüzde hemen herkes bilmektedir. Botoks ilacının uygulama yapılacak bölgeye enjekte edilmesi ile yaklaşık 8 aya kadar etkili sonuçlar alınabiliyor ve hızlı bir şekilde genç bir cilde kavuşuyorsunuz.

Ultherapy

Ameliyatsız yüz gençleştirme uygulamalarında hangi tekniğin kullanılacağında öncelikli faktör kişinin yaşıdır. Çünkü her yaşın ihtiyacı farklıdır. Ultherapy yöntemi de ülkemizde de oldukça fazla tercih edilir duruma gelmiştir. Ağrı ve acı olmadığı için rahatlıkla uygulanmaktadır. Yüzdeki uygulama sonrası daha sıkı ve genç bir görünüm elde edilmektedir.

Thermage

Thermage uygulamasında ise radyofrekans dalgaları ile deri altına etki edilir. Bu bölgedeki bağ dokusunu oluşturan kollajen miktarının ısıtılarak arttırılması sağlanır. Uygulama sonrasında deri altında ve cildinizde gözle görülür derecede sıkılaşma meydana gelir. Tek seansta uygulanan thermage, uygulama sonrası sıkılaşmayı hissettirse de asıl sonuç yaklaşık 6 ay sonra alınır ve etkisi yıllarca sürer.

PRP (Kök Hücre Enjeksiyonu)

Orta yaşlı bir kişide ise ciltteki sarkma ve deformasyon daha az olacağı için PRP adı verilen kök hücre enjeksiyonu  uygulanabilmektedir. Tek seansta gözle görülür düzelme ve sıkılaşma elde edilecektir. bu yöntem genellikle lazer uygulamaları ya da botoks ile birlikte kullanılır.

Yukarıda saydığımız ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemleri cerrahi yöntemlere göre daha az ağrılı ve hızlı sonuç veren yöntemler olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Tabiiki cerrahi operasyonların etkisi daha fazla sürmektedir ancak zaman ilerlemeye devam ediyor ve cildimizde yaşlanmaya devam edecek. Hangi yöntemi seçersek seçelim belirli bir süre sonra tekrarlamak gerekir. Bunu bir bakım olarak düşünebiliriz.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.