Ameliyatsız Burun Estetiği Nedir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Estetik alanında kaydedilen gelişmeler, günümüzde artık ameliyatsız estetik müdahaleleri mümkün kılabiliyor. Ameliyatsız burun estetiği ile kişilerin burunları ile ilgili memnun olmadığı görüntüler bu yöntemlerle ortadan kaldırılabiliyor. Kemerli burunlar, burundaki düşüklükler, burun kanatlarındaki genişlikler, kişiyi rahatsız eden profil görüntüleri, burun ucundaki açısal bozukluklar, önceden geçirilen operasyonlardan veya geçirilen kazalardan kalan küçük şekilsel bozukluklar, çöküntüler, burun ve dudak arasındaki çekmeler, boşluklar, burnun, yüz hatlarına orantısızlığı yine bu yöntemlerle müdahale edilerek, kişiye istediği estetik görüntüyü sağlayabiliyor.

Ameliyatsız Burun Estetiği

Cerrahi müdahaleden korkan,doğal görünümünü korumak isteyen kişiler için oldukça uygun bir yöntem ameliyatsız burun estetiği. Gün içerisinde ayıracağınız bir saat gibi kısa bir süre içerisinde uygulanabilecek bu müdahalelerden sonra günlük rutininize kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün. Cerrahi müdahaleye göre maliyet açısından daha uygun bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca bu müdahalelerle elde edilen görünüm bir süreliğine kalıcı olduğu için de tercih edilebilir bir bakıma.

Endolift  ya da  diğer adı Kalıcı Askılama’yla,  dolgu ve botoks yöntemiyle, cerrahi müdahaleye gerek duymadan kısa bir süre içerisinde, burnunuzda görmek istediğiniz estetik ve doğal görünüme kavuşabiliyorsunuz.

30 ila 40 dakika gibi bir süre içerisinde gerçekleştirilen kalıcı askılama yönteminin tercih edilmesindeki en önemli neden burundaki küçülme. Bu işlemle burun ucundaki düşüklük ya da burun kanatlarındaki genişlik giderilerek, arzulanan estetik görünüme kavuşuluyor. Kıkırdak ve kemik yapıya müdahale etmeden, lokal anesteziyle, kullanılan özel ipler herhangi bir kesme işlemi yapmadan cildin altına yerleştiriliyor. Kullanılan ipler özel ve çok yumuşak olduğu için hissedilmiyor. Nefes alıp vermede herhangi bir problem oluşturmuyor. Müdahaleden sonra burnun üzerine sadece bir bant yapıştırılıyor. Kişi normal hayatına devam ediyor. Kalıcı askılama işleminin uygulandığı hastalar sonrasında, diledikleri takdirde burun cildi altına yerleştirilen materyaller birkaç dakikalık bir süre içerisinde alınabiliyor ve burun eski haline dönüyor.

Ameliyatsız Burun Estetiği Uygulamaları

Dolgu, ameliyatsız burun estetiğinde kullanılan yöntemlerden bir diğeri. Kalıcı etki dört ay ile bir, iki yıl arasında değişiyor. Sonrasında aynı işlemi yinelemek gerekiyor. Kemerli burunlar, burundaki açısal düşüklükler, boşluklar, burun rofilindeki veya ucundaki orantısızlıklar cerrahi müdahale sonrasında kalan küçük şekilsel bozukluklar dolgu yardımı ile gideriliyor. Özel bir krem ile cilt uyuşturulduktan sonra, dolgu malzemesi uygulanıyor. Beş, on dakikalık kısa bir işlemden sonra hasta yeni görünümüne kavuşuyor. Dolgu sonucunda hasta burnundaki değişikliği hemen görebildiği için, istediği estetik görünümü ulaşmak için doktora yardımcı olabilir. Normal günlük rutinine dönüyor. Ufak tefek şişmeler takibeden birkaç gün içerisinde tamemen iyileşmekte. Hastanın bu süre içerisinde yüzüne su değdirmemesi ve dolgu uygulanan alana dokunmaması gerekiyor. Sonuçtan memnun kalındığı takdirde, dolgu ile elde edilen görüntü, hücre enjeksiyonu ile kalıcı hale getirilebiliyor.

Etkisi 4 ile 6 ay arasında olan botoks enjeksiyonu, hastanın mimik kontrolleri yapıldıktan sonra uygulanıyor. Burun ve dudak arasındaki çekmelere, burun ucunu kaldırmada, burun kemerinin belirginliğini hafifletmede, burun kanatlarındaki genişliği toparlamada botoks yöntemi uygulanır. Botoks etkisini 3 – 4 günlük bir süre içerisinde gösterdiği için, bir süre beklemek gerekiyor.

Ameliyatsız burun estetiği uygulanmadan önce hasta dinleniyor. Beklentisi ve varsa şikayetleri öğreniliyor. Burnun yapısı ve beklentiye göre uygulanacak yöntem belirleniyor. Cerrahi müdahale gerektiren estetik operasyona veya ameliyatsız burun estetiğinde karar kılınıyor.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.