Ameliyatsız Burun Estetiği için Uygun Adaylar Kimlerdir?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ameliyatsız Burun Estetiği, günümüzde botoks, dolgu ve bazı lazerler kombine edilerek kullanılmaktadır. Günümüzde en fazla tercih edilen estetik operasyonlardan biridir burun estetiği. İnsanlar geçmişten günümüze gerek sağlık açısından gerekse estetik açıdan burun estetiği ameliyatını tercih ediyorlar. Bugün diğer tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi burun estetiği alanında da ameliyatsız uygulamalar geliştirilmektedir.

Ameliyatsız Burun Estetiği ile amaç nedir?

Ameliyatsız burun estetiği ile amaç bıçak altına yatmadan, botox ve dolgu malzemeleri kullanılarak buruna kontur uygulaması yapmak ve buruna şekil vermektir. Ameliyatsız burun estetiği sayesinde hissedilen acının oldukça azaltılması, daha hızlı iyileşmenin ve daha erken sonuçların alınması sağlanmıştır.
Ameliyatsız burun estetiği ile uygun hastalarda burun ucunu aşağı çeken kasların botox (botoks) ile dondurulması ve burun sırtındaki düzensizliklerin dolgular ile doldurulması geçici de olsa burunda başarılı sonuçlar sağlayabilir.
Lazerler ise burun derisinin kalitesinin arttırılması cilt kalınlığının azaltılması ve burun cildindeki damarsal bozukluklar ile renk değişikliklerin düzeltilmesinde uygun hasta seçimi ve doğru planlama ile başarılı sonuçlar sağlayabilmektedir.
Bir diğer uygulama ise, ameliyatsız olarak tanıtılmakla birlikte, lokal anestezi altında uygulanan, kıkırdakların cerrahi olarak diseke edildiği ve burun ucunun sırta doğru iple askılandığı basit bir uygulamadır. Bu yöntem burun ucunu kaldırmak için seçilmiş hastalarda uygun olabilir. Ancak, burun ucunun diğer deformiteleri, varsa burundaki eğriliğin ve kemik fazlalıklarının ortadan kaldırılmasını sağlamaz.

Ameliyatsız Burun Estetiği için uygun adaylar kimlerdir?

Ameliyatsız burun estetiği için uygun aday olup olmadığınıza doktor muayenesinden sonra karar verilecektir. Burnunuzun görüntüsünden memnun değilseniz, burnunuzda kemer yada çöküntü varsa, ameliyat olmaktan korkuyor yada iyileşme sürecinin daha kısa sürmesini istiyorsanız ameliyatsız burun estetiğini tercih edebilirsiniz.

Ameliyatsız Burun Estetiği Nasıl Bir Uygulamadır?

Dolgu ve Botoks kullanılarak başarılı sonuçların elde edildiği bir uygulamadır. Burundaki şekil bozukluklarında ve burun ucu düşüklüğü durumlarında etkili sonuçlar vermektedir.

Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Öncelikle detaylı yüz taraması yapılır. Çıkarılan sonuçlar dahilinde burun dolgusu için uygun aday olup olmadığınız belirlenir. Bilgisayarlı ortamda operasyon sonrası burnunuzun nasıl olacağını görme imkanınız da olur. Planlama yapıldıktan sonra ise dolgu işlemine başlanır.
Uygulama esnasında genel anestezi uygulanmaz. Öncelikle hissetmenizi engelleyecek kremler uygulanır, hafif gelirse ilaç enjekte edilebilir. Sonrasında dolgu malzemelerinin enjekte edilmesi ile işlem tamamlanır. Dolgu işlemler çoğunlukla botoks ile desteklenir.
Uygulama esnasında hasta ağrı yada acı hissetmez. Operasyon sonrasında ise herhangi bir alçı, sargı yada bandaja ihtiyacınız yoktur. Uygulama kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir ancak ortalama süre yarım saat kadardır. İşlemden sonra birkaç dakika bölgeye buz uygulanır. ardından iş ve sosyal hayatınıza dönebilirsiniz.

Burun Dolgusunun Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?

Birçok ameliyatsız estetik uygulamalarında olduğu gibi ameliyatsız burun estetiğinde de botoks ve dolgu maddelerinin etkisi yaklaşık 12 ay sürmektedir. Düzenli aralıklarla tekrarlanması halinde etkisi daha uzun sürebilmektedir.

Share.

About Author

1991 Isparta doğumlu, Sağlık Meslek Lisesi Mezunu. Selçuk Üniversitesinde öğrenci... Gezmeyi seven, Sinema tutkunu Blogger, Yazar

Comments are closed.