Alexsandrite Lazer Epilasyon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alexandrite Lazer Nedir?

Alexsandrite Lazer genellikle epilasyon için kullanılmaktadır. Alexsandrite Lazer ile epilasyon uygulaması yapıldığında kıllar yandığı için uygulama yapılan alan kıllardan anında temizlenmektedir. Bu sebeple de oldukça fazla tercih edilmektedir. Günümüzde birçok lazer merkezinde Alexandrite Lazer uygulaması yapılmaktadır. Uygulama şekli kolay olduğu için işlem süresi kısadır ve günlük uygulama sayısı da fazladır.

Alexsandrite Lazer Epilasyon’da ağrı yok denecek kadar azdır. Alexsandrite Lazerin bu kadar çok tercih edilmesinde ağrının az olması da önemli rol oynamaktadır. Alexsandrite Lazer, melanin ismindeki boya maddesi üzerinde etki ettiği için koyu renkli tüylerde en iyi sonuç alınmaktadır.

Alexandrite lazer epilasyon kimlere uygulanır?

Kıl yapısına ve cilt tonuna rengini veren pigmente melanin denir. Bu madde yoğunluk oranına göre kılın ve derinin rengini belirlemektedir. Kılın rengi koyu ise melanin oranı fazla demektir. Renk açık ya da beyaz ise çok melanin oranı ya azdır yada yoktur. Bu sebeple Alexsandrite Lazer açık renk kıllara etki etmezler.

Alexandrite lazer epilasyon, kılın yapısındaki melanin tarafından emilirler. Her uygulamada milisaniyelik bir süre içinde melanin enerjiyi tutup kıl köküne iletir. Kıl kökünde bu enerji ısıya dönüşerek kıldaki kök hücreleri fonksiyonlarını yitirir. Böylece kalıcı epilasyon sağlanır.
Cilt rengi koyu ise yani melanin boyası fazla ise lazer enerjisi cilt tarafından da tutulur. Bu durum ciltte yanıklara ve lekelere neden olabilir. İşte bu nedenle alexandrite lazerler koyu ciltlere uygulanamaz. Sadece açık ciltlerde uygulanabilir. Alexandrite lazer için en uygun adaylar, açık cilt rengine sahip olup, koyu renk kılları olan kişilerdir. Diğer yöntemler için klasik lazer epilasyon sayfasını inceleyebilirsiniz.

Alexandrite Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Koyu renkli maddeler tarafından tutularak enerjisi bu maddelere akratılan Alexandrite lazer, uygulama esnasında ısı enerjisine dönüşür. Klasik lazer epilasyonda da olduğu gibi temel prensip kıl yapısında barıdırılan melanin tarafından lazer ışınlarının tutulması ve sonuç olarak kıl dokusunun tahrip edilmesidir. Bu işlem mevcut kıl yapısını tahrip ederken yeni kıl oluşumunu da engeller. Melanin tarafından en iyi emilen lazer ışınının  755 nm Alexandrite olduğu klinik çalışmalar ile kanıtlanmıştır ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Alexandrite lazer epilasyon uygulamasından önce tüy boyutu cımbızla tutulacak kadar kısaltılır. Tüyler ne çok uzun ne de çok kısa olmamalıdır.Uygulama esnasında uygulama yapılacak kişinin lazer ışınlarından zarar görmemesi için uygulamayı yapacak uzman tarafından ışınlardan koruyucu özel gözlük takılır. Gözlük kullanılmaması olumsuz sonuçlara ve kalıcı hasarlara sebep olabilir. Lazer cihazı ile lazer ışınları cilde uygulanır. Her lazer atışı sadece atış yapılan bölgeye etki eder.

Alexandrite Lazer Epilasyon Kaç Seans Uygulanır?

Alexandrite Lazer epilasyon, kıl rengi, deri rengi, yaş gibi kriterlere bağlı olarak kişiden kişiye göre değişmekle birlikte vücut bölgesinde 4-6, yüzde 7-10 seansta tamamlanmaktadır. Seans aralıkları genellikle 1-1,5 ay arasında değişmektedir. Bekleme süreleri de kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Uygulama Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon uygulamalarında, işlemden 2 hafta önce ve 2 hafta sonrasında mutlaka güneş ışını ve solaryumdan uzak durtulmalıdır. Aksi halde ciltte lekelenmeler oluşabilir. Bu sebeple kış ayları uygulama için daha uygun bir mevsimdir.

Uygulama sonrası ciltte kızarıklık görülebilir. Bu normal ve geçici bir durumdur. Uygulama yapılan bölgelere tavsiye edilenlerin dışında ürünler sürmeyiniz.

Uygulama sonrası hemen günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Share.

About Author

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Delisi, Kitap Kurdu, Gezgin... Çok Okuyan, Çok İzleyen, Yazmayı Seven... Blogger, Değerli Taş Uzmanı!

Comments are closed.