Açık Hava Müzesi Bursa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Havanın artık belirgin bir şekilde soğumaya başlamasıyla sonbaharın geldiğini iyiden iyiye anlamış olduk. Sıcak yaz günlerinde hafta sonuna dair yağılan denize kaçma planlarının yerini artık daha çok evde oturmalı, alışveriş merkezlerine akın etmeli yahut hiç yataktan çıkmamalı planlar almaya başladı. Üzgünüz ama biz bu sıkıcı planlara itiraz ediyoruz… Güzel ülkemizde görülmeye değer binlerce güzellik varken evde oturmak, alışveriş merkezlerinden çıkmamak da ne demek oluyormuş!?

“Ama en başta siz de söylediniz, havalar iyice soğumaya başladı. Nereye gidebiliriz?” diye bir soru oluşmuş olabilir kafanızda. Hemen cevaplayalım; mesela Bursa, tadı en iyi bu havalarda çıkan, sonbaharla birlikte daha da güzelleşen bir yer. Hem biz İstanbullular için Bursa yakın bölge. Yani isteyen günübirlik gidebilir isteyen de hafta sonu tatilini burada geçirebilir…

Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış, köklü bir geçmişi olan ve sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan Bursa adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bu tarihi zenginliğin üzerine bir de Bursa’nın yeşillere bürünmüş doğal güzellikleri, kış aylarında gelin gibi olan Uludağ’ı, eski dokusunu korumayı başaran Cumalıkızık Köyü, şifa dağıtan Bursa termalleri, damak çatlatan iskender kebabı ve her biri birbirinden profesyonel olan Bursa otelleri ile kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.

Bursa gezilecek yerler bakımından oldukça zengin olduğu için eğer bir günlük giderseniz her yeri gezip görmeniz belki çok da mümkün olmayabilir. Ama bir hafta sonu tatilinizi Bursa için ayırdığınız takdirde şehrin altını üstüne getirebilir ve hakkıyla gezebilirsiniz. Nereleri gezip görmek gerekir derseniz kısaca şöyle bir liste çıkarabiliriz; Evliya Çelebi’nin Bursa’nın Ayasofya’sı diye adlandırdığı Ulu Cami, Yeşil Medrese olarak da bilinen Türk İslam Eserleri Müzesi, Mustafa Kemal’e son Bursa seyahatinde hediye edilen Atatürk Evi, şehirde büyük bir öneme sahip olan hanlar (özellikle Koza Han, İpek Hanı, Tuzpazarı Hanı), Bursa’yı kuş bakışı izleyebileceğiniz Tophane, ülkemizin en ünlü ve en önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ, Unesco Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Cumalıkızık,

dünya tarihi açısından önemli eserler bulunduran İznik Ayasofya Müzesi ve şifa dağıtan Bursa termal suları gezmeniz, görmeniz, bulunmanız gereken yerlerdendir.

Özellikle bu mevsimde Bursa’da yapabileceğiniz en güzel şey kaplıca sularının keyfini sürmek olabilir. Birbirinden profesyonel olan Bursa termal otellerinde konforlu, rahat ve uygun fiyatlı bir tatil yaparken Bursa termal suları ile şikayetlerinizden kurtulabilir, he bedenen hem de ruhen dinlenebilirsiniz.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.