Abant’ta Huzurlu Bir Hafta Sonu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Takvimler artık kasımı gösteriyor… Zaman sıcaklara veda edip, sonbahar yağmurlarına merhaba demenin zamanı. Keyifli doğa yürüyüşlerine çıkmanın zamanı. Mont değil belki ama yanınızda bir rüzgarlık olmadan dışarı adım atmamanın zamanı. Evde oturmak isteyeceğiniz vakitlerde kitap, kahve ve battaniye üçlüsünü kapıp keyif yapma zamanı. Yok ben bu mevsimin tadını çıkarmak niyetindeyim diyenler için ise vakit gezme zamanı sevgili okur…

Nereler gezilir ki demeyin, ülkemizde bu mevsimde en güzel kartpostaldan daha güzel olan o kadar çok yer var ki… Üstelik öyle çok uzağımızda da değiller, en azından Marmara Bölgesi ve dolaylarında oturanlar için uzak değil yani. Nereler mi buralar; Sapanca, Maşukiye, Ağva, Bursa, Abant ve Yedigöller sonbaharda gidilecek en güzel yakın bölgelerden.

Biz şimdi bu yazımızda özellikle Abant’tan bahsetmek istiyoruz. Yılın her dönemi ayrı bir güzel olsa da sonbahar renkleri ile kendine daha da bir hayran bırakan Abant ziyaretçilerine dört mevsim de görsel şov sunmaktadır. Bolu’nun 34 kilometre güneybatısında yer almakta olan Abant özellikle İstanbul ve Ankara’ya olan yakın konumuyla hafta sonu yapılan kısa huzur arayışlarının en çok tercih edilen adreslerindendir. Doğayla baş başa kalabileceğiniz, temiz havayla ciğerlerinizi doldurabileceğiniz ve huzuru iliklerinize kadar hissedeceğiniz Abant’a ister günübirlik gidebilir isterseniz de konaklama yapabilirsiniz. Yakın bölge otelleri arasında en çok tercih edilenlerden olan Abant otellerini hafta sonu tatillerinde tercih edebilirsiniz. Rahat ve huzurlu bir Abant tatili yaşamanız için çalışan Abant otelleri ile doğanın koynunda uyanmanın nası güzel bir nimet olduğunu tadabilirsiniz. Kuş cıvıltılarıyla gözünüzü yeni güne açtığınızda dinlenmeye başladığınızı hissetseniz de otellerdeki birbirinden cazip aktivitelere de zaman ayırabilirsiniz. Bunun için otelin SPA bölümünde bir masaj uygulamasına katılmanız yeterli olacaktır. SPA’dan çıktığınızda kendinizi tazelenip daha dinç hissedeceksinizdir.

Öte yandan, tabiatın sunduğu güzellikler ile zaten hayran kalacağınız bir yer olan Abant’ta gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler sayesinde bu bölgeyi daha çok sevebilirsiniz. Tablo gibi görünen güzellikler ile dolu olan Abant’ta görülecek yerler arasında Abant Gölü, Güzeldere Şelalesi, Sinekli ve Örmeci Yaylası, Yedigöller Milli Parkı ve Samandere Şelalesi, başı çekmektedir. Özellikle oksijen seviyesi oldukça yüksek olan Abant’ta yürüyüş yapmak isterseniz yaylalara çıkabilirsiniz. Abant Gölü çevresinde küçük bir mola verip sucuk ekmek ziyafeti yapabilir ya da etraftaki doğal böğürtlen, mantar, kuşburnu ve dağ çileklerinden toplayabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkı’nda ve şelalelerde doğa ile iç içe vakit geçirirken görenlerde hayranlık uyandıracak fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.

Share.

About Author

1988 Antalya Doğumlu, Doğuştan Gezgin... Seyahat etmeyi çok sever, Blogger!

Comments are closed.